Mijn eerste mountainbike

Mijn vriend is erg fanatiek mountainbiker en fietst bijna dagelijks op zijn mountainbike.
Ook doet hij mee aan verschillende races en gaat hij wekelijks met vrienden de hort op.
Omdat ik ben aangestoken door zijn enthousiasme heb ik besloten ook een mountainbike te kopen. Ik kan natuurlijk nooit meteen zo fanatiek mee doen als mijn vriend, maar iedereen moet ergens beginnen.

Twee weken geleden ben ik op zoek gegaan naar een mountainbike. Dit bleek veel moeilijker dan gedacht. Er zijn ontzettend veel merken en aanbieders van mountainbikes en er zit zeer veel verschil in de kwaliteit en de prijzen. Een aantal bekende merken zijn Trek, Giant en Cube. Ook zijn er minder bekende merken die ook erg goede mountainbikes verkopen. Waar ik achter ben gekomen is dat het heel erg belangrijk is dat je weet waarvoor je de fiets gaat gebruiken. Begin je rustig? Of wil je juist direct fanatiek de sport in duiken? Dit moet je zeker meenemen bij het aanschaffen van een mountainbike. Gelukkig heb ik hulp gekregen van mijn vriend en van een specialist bij ons in de buurt, anders was ik er echt niet uitgekomen.mountainbiken_vulkaaneifel_2

Voorbereiding voor een lange route

Ik heb mijn mountainbike vorige week opgehaald en de mountainbike is echt perfect voor mij. Ik wil rustig aan beginnen en zal geen afstanden van honderden kilometers gaan afleggen het aankomende jaar. Ik heb nu een mountainbike die perfect is qua maat. Ik heb gekozen voor een aluminium frame. Mijn vriend heeft het frame extra goed gecontroleerd op scheurtjes, deukjes of andere beschadigingen. Ik heb de fiets goed mogen testen en ik moet zeggen dat ik veel zin heb om aankomend weekend een leuke route af te gaan leggen. Ik heb een fietsverzekering afgesloten voor de mountainbike en ga deze week op zoek naar goede kleding en bidons. Daarna kan het echte fietsen gaan beginnen! Ik ben erg benieuwd hoe ik het doe bij een langere afstand en zal jullie op de hoogte houden van mijn vorderingen.